Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Otchłań ze stronami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przedstawiam mój własny plugin na otchłań v0.2 (testowany na Spigot 1.8.8)

Nie jest on oczywiście jakiś mega-wydajny, ani super napisany, ale działa.

nawet domyślam się, która linijka kodu doświadczonym programistą może się nie spodobać , ale nie wymyśliłem innego rozwiązania...

Działanie pluginu:

Po ustalonym czasie (domyślnie 10 minut) otwiera się otchłań, która usuwa wszystkie leżące na ziemi itemki,

a następnie wrzuca je do wirtualnej skrzynki dostepnej pod komendą /otchlan, z której każdy może korzystać(kto pierwszy ten lepszy)

W przypadku zapełnienia skrzynki, tworzy się nowa, a na zapełnionej pojawia się odnośnik (strone zmieniamy klikająć LPM i PPM na nether star)

Komendy:

- /otchlan - otwiera skrzynie z porzuconymi itemami, tzw otchlan

- /otchlan open - dla adminów, natychmiastowo czyści itemki na serwerze i otwiera otchłań

Permissions:

- 'abyss.open' - pozwala na wpisanie komendy /otchlan

- 'abyss.pages' - pozwala na wybieranie itemków z innych stron (może być przydatna dla vip'ow)

- 'abyss.admin' - pozwala na wpisanie komendy /otchlan open, która natychmiastowo otwiera otchlan

Config:

timer: 600 # czas w sekundach, co ile ma byc otwierana otchlan.
rows: 5 # ilość rzędów w GUI po wpisaniu /otchlan, tzn wielkość strony (liczba musi byc w przedziale od 2-6)

Download:

http://www.mediafire.com/file/744zgs4a59g8znx/Abyss.jar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/50a47506667bb261e693005a68906a26c70f052f97e195bde6b56428d4832f61/analysis/1487960370/

Jeżeli będzie sie podobać moja praca to będę rozszerzał ten plugin

Jest to mój pierwszy plugin który ujrzał światło dzienne,

więc proszę mocno nie gryźć w komentarzach

GitHuba nie mam, bo nie potrafie tego prowadzić

W razie pytań zapraszam na PW albo komentarz

Opublikowano

O co ci chodzi koleś?

Pisałem WSZYSTKO samodzielnie, nawet nie spoglądałem na kod z innych pluginów

Jedyne co ukradłem to pomysł na plugin, no ale mój plugin na pewno różni sie od innych

a im większa różnorodność, tym większy wybór, tym lepiej. (w końcu ile jest pluginów na gildie czy innego tego typu rzeczy)

Nie wiem na jakiej podstawie mnie oceniasz

• 3 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 15.08.2020 o 19:19, noneclood napisał:

ej a jak wybrać czas otchlani??

wejdź w pliki serwera i naciśnij plugins/Otchlan/config.yml

tam możesz zmienić czas

Opublikowano

Witam witam, ma ktoś plugin na otchłan wersja 1.16.4.  (Ta działa ale wywala błędy w konsoli). zwracam się z prośbą do autora czy dałoby radę zrobić na 1.16.4

Opublikowano
Dnia 23.01.2021 o 02:40, ffugii napisał:

Witam witam, ma ktoś plugin na otchłan wersja 1.16.4.  (Ta działa ale wywala błędy w konsoli). zwracam się z prośbą do autora czy dałoby radę zrobić na 1.16.4

Autor tego pluginu już nie wbija na forum, ale za trochę hajsu mogę Ci przerobić ten plugin na 1.16.4 🤣🤣

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...